Menu

Peter Kay Mortensen fylder 70 år
den 19. december 2017

”Efter mange år som faglig aktiv er jeg nu godt i gang med min 3 alder. Jeg har stadigvæk interesse i den teknologiske udvikling som jeg arbejder med i et fagligt netværk Nanovation.

Så er jeg aktiv i Faglige Seniorer i Nordsjælland, hvor det handler om at arbejde for ældres rettigheder. Det har været en øjenåbner at se, hvordan kommunerne sparer på ældreområdet. Det er spændende at følge fremtiden på både det faglige og politiske område, uden at have et direkte ansvar herfor. Debatten vil naturligvis fortsætte uanset ens alder.

Efter mine mange år med den faglige og politiske debat, vil jeg fortsætte med at deltage i samfundsdebatten. Jeg tror det er vigtigt at være aktiv samfundsborger - også især i den 3 alder”, fortæller Peter Kay Mortensen der den 19. december 2017, fylder 70 år.

Født ind i bagerfaget

At han skulle være bager, har aldrig været til diskussion.

”Jeg er født ind i bagerfaget. Min far, bedstefar, oldefar og tipoldefar var allesammen bagere. Min far havde sig egen butik, og lige så snart, jeg kunne nå op til arbejdsbordet, hjalp jeg til”.

Peter Kay prøvede også selv at blive selvstændig, men det var midt under oliekrisen, og gik ikke. I stedet blev han ansat som bager i Brugsen, og blev efter meget kort tid tillidsmand.

”Der var nogle problemer med arbejdsforholdene, som jeg var utilfreds med. Så ringede jeg til tillidsmanden. Det var den første opringning, han havde fået fra en kollega i fire til fem år, så da han skulle til at gå af som tillidsmand, spurgte han, om jeg ikke ville overtage.

Det blev starten på en livslang faglig karriere”.

Fra 1983 – 1996 har han været Formand for Bagernes fagforening i København, og han har været formand for LO Hovedstaden i 18 år, fra 1996 til 2014.

I dag sidder han i Faglige Seniorers hovedbestyrelse og er formand for Faglige Seniorers Kommunalpolitiske udvalg.

Peter Kay er gift med Lone Møller og har 4 børn og 10 børnebørn. Fødselsdagen fejres på Dansk Folkeferies Hotel, Atlantic Holiday på Tenerife .

Carsten Elert / december 2017

 

 

}