Menu

Mad og sundhed hører sammen

Sund og velsmagende mad fremmer humøret og helbredet

God og sund mad er en vigtig hjørnesten, når vi taler om at ha’ et godt liv. Vi ved, at god mad styrker krop og hjerne. Vi forlænger livet, og livskvaliteten stiger, når vi spiser ordentlig mad. Vi ved, at en lang række sygdomme kan forebygges, hvis vi spiser god mad, og det gælder ikke mindst, når vi kommer op i årene.

Ingen tabere

Der er ingen tabere, når vi spiser sundt. Alle vinder: Samfundet sparer store summer i udgifter til sundhedsvæsenet, og vi bliver sundere og gladere. Og glade mennesker smitter af på andre, så de også bliver gladere.

God mad handler naturligvis om den rigtige sammensætning af kulhydrater, fedt, proteiner, vitaminer og mineraler men også om fornøjelsen ved at spise. Og ved at nyde sin mad i samvær med andre mennesker. Mange - også ældre - har svært ved at orientere sig i strømmen af de mange forskellige kostråd, der er.

Enlige mænd

Desuden har især enlige mænd det svært med madlavning, fordi de ikke har været vant til at beskæftige sig med tilberedning af mad og ikke ved, hvad god og ernæringsrigtig mad er.

Det er ikke altid sjovt at spise alene – og det er især ikke sjovt at spise kedelig mad alene. Her på siderne kan du læse lidt om, hvad vi mener god mad er, og hvordan man laver den – med udgangspunkt i de ældres egne betingelser.

Husk, at god mad kan blive for gammel, men du kan
ikke blive for gammel til god mad.

}
}
}