Menu

Dig, din computer, internettet og 

Seniorernes datastuer

Verden står heldigvis ikke stille. Informationsteknologien har ændret verden IT kriminalitet er en del af den digitale verdenfuldstændig på en række punkter. Også for os almindelige borgere har det betydning. I en årrække har du selv skullet klare en række områder i din kontakt med det offentlige via computer på internettet. Siden november 2014 har det endda været et krav, at borgerne skulle betjene sig af det offentlige via computer. Man kunne dog søge om fritagelse for "digitaliseringen".

Læs mere om digitaliseringen af det offentlige her

Det kan du også på din computer

Det er ikke kun, fordi det offentlige er blevet digitalt, at det er en god ting at forsøge sig med computeren og internettet.

Har du mulighed og lyst, vil det give dig en masse nye muligheder og helt nye oplevelser. Tænk blot på hvor børn og børnebørn kommunikerer og er lette at træffe. Ja man kan sige, at digitaliseringen gør verden mindre.

Derfor vil Faglige Seniorer opfordre alle til at bruge tid på at lære at bruge dette nye hjælpemiddel, hvis du ikke allerede er bruger.

E-mail adresse

Du vil have et godt hjælpemiddel, hvis du opretter en e-mail adresse, så du kan sende og modtage e-mails, som er en hurtig måde at kommunikere på, og så behøver du ikke huske at købe brevpapir, kuverter og frimærker.

Netbank

Netbank er en nem måde at holde øje med din bankkonto på, og så behøver du heller ikke gå i banken, når du skal betale regninger.

NemID

Du skal bruge NemID for at bruge netbank.

Du kan bestille Nemid her

Underholdning og andet

Underholdning er også en mulighed, og der findes både puslespil, kortkabaler og mange forskellige spil.

Så er der programmer som f.eks. Skype, hvor du kan tale med og samtidig se venner og familie.

Hvis du ikke har mulighed for, eller har det svært med en computer eller internettet, kan du få hjælp flere steder. 

Seniorernes datastuer

Faglige Seniorer samarbejder med Danske Seniorer om servicering af senior datastuer, som omfatter 118 datastuer rundt om i landet, der er parate til at hjælpe dig.

Hvis du er pensionist eller på efterløn, kan du komme på en senior datastue og få hjælp til at lære at bruge computer, lære at bruge NemID og lære at komme i kontakt med de offentlige myndigheder via en pc.

Datastuerne hjælper og støtter seniorer til at blive fortrolige med computere, internet og de nyttige funktioner, begge dele har.

Datastuenetværket for Senior datastuer i Danmark

Datastuerne har mulighed for vejledning på alle niveauer. Lige fra de helt basale færdigheder til det mere avancerede brug. Al vejledning i datastuerne varetages af frivillige ældre.

Datastuerne har forskellige åbningstider og arbejder på forskellige måder. Nogle datastuer laver kurser, andre har ”åbent hus”, hvor du kan få råd og vejledning om netop det, du har brug for. Nogle datastuer tager et beskedent beløb for kurserne, andre er gratis. Kontakt din lokale datastue og hør nærmere.

Du kan læse mere på www.datastuen.dk.

Læs mere på datastuen.dk

Du kan klikke her og finde en datastue nær dig

Du kan også henvende dig på kommunens borgerservice eller på biblioteket for at få hjælp til edb.

 

 

 

}